Cua de bou al vi negre, una recepta del xef Dani Lechuga

Estrenem juny amb una recepta ben espectacular del xef  Dani Lechuga: Cua de bou al vi negre. Segueix la recepta al peu de la lletra i et quedarà una cua de bou per llepar-te els dits!!
INGREDIENTS
  • 2 kg cua de bou trossejada
  • 3 l vi negre
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 1 caps d’all
  • 1 ceba
  • 1 branca de farigola
  • 1 cullerada de sucre
  • Sal
  • Pebre
ELABORACIÓ

Salpebrar els trossos de cua de bou. Després trossejar totes les verdures. En una cassola col·locar la carn i les verdures i  cobrir-les amb el vi negre. Reservar dins la nevera entre 6 i 12 hores.

Passat aquest temps, posar-lo al foc a bullir i afegir 1 cullerada de sucre. Continuar bullint a foc suau fins que la carn es pugui separar de l’os, durant aproximadament 3 hores.

Separar la salsa de  la carn. Passar el líquid per un colador xinès aixafant bé amb un cullerot per a extreure tota l’essència. Després afegir la salsa a la carn i donar-li un últim bulliment.

Servir en trossos de cua de bou en el centre del cada plat amb la seva salsa.

La cua de bou es pot acompanyar d’uns daus de patates fregides.

Xef Dani Lechuga

Des de SUCARN agraïm, com sempre, al xef Dani Lechuga la gentilesa de compartir amb nosaltres aquesta recepta, inclosa en el seu llibre La cocina de la carne. Dani Lechuga està actualment al capdavant dels fogons de Bardeni-Caldeni, el Meatbar (Barcelona), el seu últim projecte gastronòmic, que ara té servei per emportar!! Un restaurant amb producte excel·lent i un ambient gens encotillat!
Scroll to Top