Galtes de vedella amb nyàmeres i cebetes, una recepta perfecta per combatre el fred

Amb aquest fred, et proposem una deliciosa recepta del xef Dani Lechuga: Galtes de vedella amb nyàmeres i cebetes

Galtes de vedella amb nyàmeres i cebetes, recepta del xef Dani Lechuga


INGREDIENTS

2 GALTES DE VEDELLA

12 CEBETES

1 CEBA

1 PASTANAGA

300 g NYÀMERES*

100 g MANTEGA

500 ml VI NEGRE

FARIGOLA

* Nota: Pot ser  que les nyàmeres (o “tupinambo” en castellà) et sonin a quelcom exòtic però, en realitat, es tracta d’un tubercle de proximitat que creix a prop dels rierols. Llança’t i tasta-les. Si no, pots substituir-les en aquesta recepta per patata, nap o xirivia.

 

ELABORACIÓ

  • Pela les nyàmeres, trosseja-les i deixa-les bullir durant 25 minuts en un cassó. Un cop cuites, colar i triturar amb 50 grams de mantega fins a aconseguir un puré.
  • Neteja i talla les galtes per la meitat. També pots tallar-les a daus. Daura-les en una paella a foc viu.
  • Retira-les i, en aquesta mateixa paella, ofega la ceba i la pastanaga tallades ben fines.
  • Un cop ben cuites, afegeix les galtes i el vi negre.
  • Quan el vi s’hagi reduït a la meitat, cobreix les galtes d’aigua i deixa-les coure – amb la paella tapada – durant 1 hora i 30 minuts.
  • Passat aquest temps, ja pots destapar i deixar que continuï la cocció durant 30 minuts més perquè la salsa agafi consistència.
  • A part, salteja les cebetes amb mantega i recorda anar afegint aigua fins que estiguin cuites. Després incorpora-les al guisat.
  • Finalment, posa enmig del plat el puré de nyàmeres i, al d’amunt, una galta ben saltejada. D’acompanyament, les cebetes.

Ja ho tens, una veritable delícia! Només et queda una última cosa: gaudir d’aquest plat i oblidar-te del fred!

Des de Sucarn agraïm al xef Dani Lechuga que hagi compartit amb nosaltres aquesta recepta, inclosa en el seu llibre La cocina de la carne. Dani Lechuga està actualment al capdavant dels fogons de Bardena-Caldeni, el Meatbar (Barcelona), el seu últim projecte gastronòmic. Un bar de carns amb producte excel·lent i un ambient gens encotillat.

 

Scroll to Top