Cuixa de xai amb alls rostits, una recepta del xef Dani Lechuga

Per aquest cap de setmana de fred, et proposem una deliciosa recepta del xef Dani Lechuga: Cuixa de xai amb alls rostits.

Cuixa de xai amb alls rostits, recepta del xef Dani Lechuga

Pren nota del que necessites i llança’t a cuinar-la!


INGREDIENTS

1 cuixa de xai de 2 kg
12 grans d’all
3 pastanagues
3 patates
2 porros
1 ceba
2 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 litre de vi negre
10 g de pebre en gra
sal


ELABORACIÓ

1- Sala la cuixa i daura-la en una cassola amb oli d’oliva juntament amb els alls picats.
2- Talla a trossos gruixuts els porros i les pastanagues i afegeix la ceba picada, el llorer, la farigola i el pebre en gra.
3- Quan la verdura agafi color, afegeix el vi negre. Deixa que s’evapori i cobreix d’aigua.
4- Deixa bullir a foc suau durant 1 hora per després posar la cassola al forn durant 2 hores i mitja a 180 ºC.
5- Passat aquest temps, treu la cuixa de la cassola i posa-la en una placa de forn SENSE el suc. Forneja 25 minuts més a 200ºC.
6- Mentre, cola el suc de la cassola, redueix-lo i lliga’l amb algun espessidor (tipus Maizena) i mantega.
7- Quan la cuixa estigui totalment cuita, ja la pots servir.
8- Acompanya la cuixa de xai amb el seu suc i unes patates bullides.
Amb una llarga cocció, la cuixa de xai esdevé una peça tendra i sucosa!
Ja ho tens!! Una cuixa de xai per llepar-se els dits!

 

Des Sucarn agraïm de nou al xef Dani Lechuga la gentilesa de compartir amb nosaltres aquesta recepta, inclosa en el seu llibre La cocina de la carne. Dani Lechuga està actualment al capdavant dels fogons de Bardeni-Caldeni, el Meatbar (Barcelona), el seu últim projecte gastronòmic. Un bar de carns amb producte excel·lent i un ambient gens encotillat.
Scroll to Top